قهوه و سلامتی

قهوه و سلامتی

قهوه و سلامتی

قهوه امروزه به یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی های جهان تبدیل شده است. حال این سوال پیش می آید که آیا قهوه علاوه بر ویژگی های طعمی و فواید کافئین، که به بالا بردن سطح انرژی کمک میکند، برای سلامتی نیز مفید است.

مطالعات محققان در طول این سالها، نشان میدهد که قهوه به علت مقادیر بالای آنتی اکسیدان و مواد مغذی سالم به نظر میرسد.

افراد با مصرف قهوه از خیلی از بیماری ها در امان میمانند. همانظور که میدانید قهوه حاوی مقادیری کافئین است و شما با نوشیدن آن سطح انرژی بالاتری بدست می آورید.

این محرک طبیعی در جریان خون شما جذب شده و توسط خون به مغز منتقل میشود.  در مغز کافئین، مانع انتقال عصب شده و در نتیجه میزان دیگر انتقال دهنده های عصبی مانند نوراپی نفرین و دوپامین افزایش می یابد و منجر به شلیک سلولهای عصبی میشود. همین امر سبب بهبود در سطح انرژی شده وخلق وخو وجنبه های مختلف عملکرد مغز بهبود میابد.

  1. به چربی سوزی کمک میکند.

تقریبا در تمامی مکمل های تجاری چربی سوز، کافئین وجود دارد. دلیل این امر،آن است که کافئین میزان متابولیسم بدن را 3 تا 11 درصد افزایش میدهد و چربی سوزی را در افراد چاق 10 درصد و افراد لاغر 29 درصد افزایش میدهد.( البته ممکن است با مصرف طولانی مدت قهوه این اثر کمتر شود )

  1. بهبود عملکرد جسمی

ما به شما توصیه میکنیم همیشه نیم ساعت قبل از ورزش یا باشگاه یک فنجان قهوه بخورید.

قهوه میتواند 11 تا 12 درصد باعث عملکرد بهتر بدنی شود. دلیل این امر افزایش سظح اپی نفرین ( آدرنالین ) در خون به سبب افزایش کافئین در خون است.

همانطور که قبلا گفتیم کافئین باعث تجزیه چربی بدن شده و اسید های بدن را آزاد و به عنوان سوخت مصرف میکند. حال انرژی آزاد شده را با آدرنالین کنار هم قرار دهید باعث انفجار خواهد شد.

  1. قهوه حاوی مواد مغزی ضروری است.

مطالعات علمی نشان داده که قهوه حاوی مقادیرزیادی مواد مغذی است. این مواد مغذی عبارت اند از: (ویتامین2B ) 11 درصد ,(ویتامین 5B) 6 درصد ,(منگنز و پتاسیم) 30 درصد،(منیزم و ویتامین 3B)20 درصد

  1. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

یکی از بیماری هایی که میلیون ها نفر را در سراسر دنیا درگیر خود کرده است، دیابت نوع 2 میباشد.

این بیماری ار کاهش توانایی بدن در ترشح انسولین نشأت میگیرد.

مطالعات نشان داده افرادی که قهوه مینوشند 23 تا 50 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار میگیرند. در بعضی دیگر از این مطالعات این رقم به راحتی تا 67 درصد نیز اثبات شده است.

  1. حفاظت در برابر آلزایمر زوال عقلی

آلزایمر امروزه به یک بیماری فراگیر مبدل شده و متأسفانه بسیاری از افراد با سن 65 سال را درگیر خود کرده است. بدتر از آن نبود درمان قطعی برای این بیماری است.

مطالعات نشان داده علاوه بر ورزش و اصلاح عادت های غذایی خوردن قهوه نیز میتواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.

خوردن قهوه تا 65 درصد میتواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد

  1. کاهش خطر ابتلا به پارکینسون

پارکینسون دومین بیماری شایع عصبی است که به دلیل نورون های عصبی مولد، دوپامین، در مغز ایجاد شد که متأسفانه هماند آلزایمر درمان قطعی برای آن یافت نشده است. مطالعات نشان داده که کافئین موجود در قهوه، 23 تا 60 درصد از خطر ابتلا به پارکینسون پیشگیری میکند

  1. حفاظت از کبد

بساری از بیماری های شایع وجود دارد که میتواند کبد را تحت تأثیر قرار دهد. نظیر: هپاتیت ب، بیماری های کبد چرب. بسیاری از این بیماری ها میتوانند منجر به سیروز شوند. در این حالت کبد توسط بافتی جایگزین میشود.

مطالعات نشان میدهد که مصرف روزانه چهار فنجان یا بیشتر خطر ابتلا به سیروز را تا 80 درصد کاهش میدهد

  1. کاهش افسردگی

طی یک تحقیقات مشخص شد که تقریبا 4/1 درصد مردم آمریکا از افسردگی رنج میبرند.

افسردگی میتواند باعث کاهش قابل توجه از کیفیت زندگی شود.

طی تحقیقات دانشگاه هاروارد در سال 2011مشخص شد که مصرف روزانه 4 فنجان یا بیشتر خطر ابتلا به افسردگی را 20 درصد کاهش میدهد .

  1. کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان

طی تحقیقات انجام شده افراد با نوشیدن روزانه قهوه 40 درصد خطر ابتلا به سرطان کبد و تا 15 درصد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد

  1. کاهش سکته مغزی

طی تحقیقات انجام شده افراد با نوشیدن روزانه قهوه 20 درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار میگیرند.

  1. افزایش طول عمر

در دو مطالعه بسیار بزرگ نوشیدن قهوه باعث کاهش خطر مرگ و میر، 20 درصد در مردان و 26 درصد در زنان، شده است و باعث افزایش عمر 18 تا 24 سال میباشد.

  1. بزرگترین منبع آنتی اکسیدان برای کسانی که رژیم غذایی دارند.

بسیی از افرادی که از رژیم غذایی سالم بهره میبرند میتوانند با مصرف قهوه حتی بیشتر از مصرف میوه و سبزیجات آنتی اکسیدان دریافت کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *