تفاوت قهوه ترک و اسپرسو

تفاوت قهوه ترک و اسپرسو

تفاوت قهوه ترک و اسپرسو

قهوه ترک قدمت دیرینه دارد و دم کردن آن بسیار جالب است مردم تقریباً از ۱۵۰۰ سال پیش به روش‌های دم آوری با قهوه ترک مشغول بودنند گرچه قدمت قهوه اسپرسو از قهوه ترک بسیار کمتر است اما به همان اندازه که قهوه ترک طرفدار دارد قهوه اسپرسو نیز طرفداران خود را دارد.

در اینجا ما می‌خواهیم قدرت قهوه ترک و اسپرسو را باهم بیازماییم و بفهمیم کدام از لحاظ طعم و عطر و کافئین قوی تر است.

طبق گزارشات انجام شده در مقایسه این دو نوع قهوه دریافتیم که قدرت طعم و عطر قهوه ترک از اسپرسو قوی‌تر است و از لحاظ کافئین اسپرسو کافئین بالاتری نسبت به قهوه ترک دارد.

آیا در قهوه ترک و اسپرسو از یک نوع دانه استفاده میشود؟

این سوال دو جواب دارد: نه میتوان گفت کاملا بله و نه میتوان گفت که خیر امکان پذیر نیست.

بله: این روش امکان پذیر است زیرا قهوه های ترک و اسپرسو روش‌های دم آوری است و ربطی به نوع دانه ندارد.

همانند تخم مرغ که می‌توان آن را به روش‌های مختلف مثل، آبپز، املت ساده، درست کرد هر چند که اصلیت آن تخم مرغ است اما هرکدام طعم خاص خود را دارند.

در قهوه ها هم همینطور است به دلیل روند مورد استفاده و روش‌های پیاده شده بر روی دان قهوه طعم های جدیدی در هر کدام پدید می آید.

خیر: چون بخاطر ایجاد عطر و طعم خاص و مزیت هر یک از این روش‌ها در استخراج عصاره آن از دانه های متفاوت استفاده می کنیم.

مثلاً در دم آوری فرانسه یا دمی اصولاً از دانه های معطر استفاده می‌شود و در اسپرسو بیشتر کافئین مدنظر تا عطر آن.

تفاوت قهوه ترک و اسپرسو

قهوه ترک

علت این عطر بالای قهوه ترک استفاده از عربیکای ۱٠٠٪ است این قهوه در گذشته به خاطر طعم خاص و مجلسیش در عروسی ها و میهمانی ها استفاده میشده است.

همچنین در فال گیری و طالع بینی ها از قهوه ترک استفاده می‌شود.

قهوه ترک از لحاظ مقایسه با دانه قهوه اسپرسو دانه های کوچک تر و آسیاب ریز تری دارد.

دلیل آزاد شدن عطر زیاد هنگام دم آوری همین آسیاب بسیار ریز آن است که باعث دم آوری سریع قهوه ترک هم شده است.

قهوه اسپرسو

اولین بار در کشور ایتالیا دم شد دستگاه دم آوری قهوه اسپرسو یکی از اختراعات خلاقانه در دوران انقلاب صنعتی اروپا بود.

در زمان گذشته ایتالیایی‌ها به دلیل اقتصاد ضعیف نمی توانستند پول چندانی برای قهوه بپردازند و قهوه خانه‌ها برای پایین آوردن قیمت اسپرسو ترکیبات آن را عوض کردند و از آن موقع به بعد اسپرسو‌ با دانه های روبوستا تهیه میشد.

میزان استفاده از دانه روبوستا در قهوه اسپرسو ۲۰ درصد و بقیه دانه های آمریکای مرکزی و جنوبی اندونزی، برزیل، ترکیب میشوند.

این مقدار در فروشگاه های مختلف سرو قهوه متفاوت میباشد.

در فروشگاه مستر رستر ترکیبات پیشنهادی برای اسپرسو با قهوه روبوستا ۵۰ درصد و عربیکا ۵۰ درصد میباشد این حالت برای اسپرسو عالی است بدلیل اینکه به جز کافئین بالا عطر خوبی هم در قهوه حس میشود، با اینکه از ترکیبات ۷۰ درصد عربیکا یا ۸۰ درصد ربوستا هم استفاده می‌شود که کافئین کمتری برخوردار است و برای دوستداران قهوه با عطر بیشتر پیشنهاد می‌شود، در حقیقت انتخاب ترکیب اسپرسو بیشتر بسته به ذائقه فرد بستگی دارد که آیا خواستار کافئین بیشتری است یا عطر و طعم بیشتر.

درصد برشته شدن قهوه اسپرسو و ترک

میزان برشتگی دانه ربطی به برتری قهوه ندارد برشته های تیره بافت سنگین‌تری دارند در قهوه اسپرسو از دانه های بیشتر رست شده استفاده می شود.

اما در برشته کردن روبوستا و عربیکا تفاوت وجود دارد.

عربیکا به‌ خاطر عطر بالای دانه اش کمتر برشته می شود تا طعم و رایحه آن نسوزد.

ولی روبوستا چون از طعم کمتری نسبت به عربیکا برخوردار است بیشتر برشته می‌شود تا کافئین بیشتری را آزاد کند در واقع علت زیاد بودن عطر قهوه ترک نسبت به اسپرسو به خاطر عربیکایی است که در ترکیب آن وجود دارد.

و علت بالاتر بودن کافئین قهوه اسپرسو به خاطر استفاده از دانه روبوستا می‌باشد.

مقایسه دم آوری قهوه اسپرسو و ترک

یکی از تفاوت های اصلی این دو قهوه در دم آوری انهاست.

دم آوری قهوه ترک: برای دم آوری قهوه ترک از دم افزاری به نام قهوه جوش ابریک یا جزوه استفاده می‌شود.

جزوه ظاهری شبیه به شیر جوشهای خانگی دارد و جنس و رنگ آن مسی است.

دم آوری قهوه اسپرسو: با دستگاه مکاپات است که آب داغ را با فشار از داخل محفظ پایینی در بین دانه های قهوه رد کرده و عصاره آن را در مخزن بالایی

جمع می‌کند.

کار با این دستگاه بسیار راحت است و اگر نکات آن را رعایت کنید می‌توانیم یک فنجان قهوه بی‌نظیر را با دستان خود درست کنید.

تفاوت طعمی قهوه اسپرسو با قهوه ترک

همانطور که گفتیم قهوه اسپرسو کافئین بالاتری دارد و قهوه ترک طعم بیشتر طعم قهوه ترک نسبت به اسپرسو و ملایم تر است.

موقع نوشیدن قهوه ترک چون میزان آسیاب آن بسیار ریز است و عصاره آن از صافی رد نمشود کمی از ذرات قهوه در دهان احساس می‌شود، ولی اسپرسو چون از صافی زیر مخزن رد می‌شود عصاره ای صاف و یکدست می‌دهد.

تفاوت سرو قهوه اسپرسو و ترک قهوه اسپرسو و ترک هر دو سنگین و غلیظ هستند ولی اسپرسو در این مورد قوی تر از قهوه ترک است به همین دلیل در فنجان های با حجم کوچک که به آنها شاتمی گویند اسپرسو سینگل یک شات ۲۵ الی ۳٠ سی سی و اسپرسو دبل دو شات ۵۰ الی ۶۰ سی سی میباشد.

حجم سرو قهوه ترک برای هر نفر بین ۸۰ الی ۱۰۰ سی سی است.

قهوه ترک اگر با شیر به جای آب دم شود به آن قهوه یونانی گفته می‌شود قهوه ترک را به صورت سنتی با همان جزوه در کنار یک لیوان آب و شیرینی‌های مثل باقلوا و راحت الحلقوم سرو میشود.

در کنار قهوه اسپرسو نیز یک شکلات تلخ یا کوکی قرار میدهند.

دم آوری قهوه ترک

مرحله اول: برای هر فرد یک فنجان آب سرد در نظر بگیرید جزوه را روی اجاق گاز قرار دهید و حرارت را ملایم رو به بالا زیاد کنید تا زمانی که به جوش آید و بعد آن را کم کنید.

مرحله دوم: به ازای هر فنجان یک قاشق غذاخوری قهوه ترک به آب جوش اضافه کنید بعد از اضافه کردن آن را هم نزنید و صبر کنید تا کم کم خودش پخش شود.

مرحله سوم: بعد از چند دقیقه در صورت تمایل شکر را اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه حرارت گاز را بیشتر کنید تا شکر خودش حل شود.

مرحله چهارم: بعد از اینکه قهوه و شکر کاملا قاطی و حل شد آن را کمی با قاشق هم میزنیم و از روی حرارت بر می داریم.

اگر میخواهید کمی فوم روی قهوه را بگیرد قهوه ترک را زیاد هم نزنید و نگذارید بجوشد تا طعم بهتری پیدا کند.

برای اینکه کف روی قهوه را از جزوه به فنجان انتقال دهید، فوم را به آرامی با قاشق در فنجان برزید و بعد قهوه را آرام خالی قیدم آوری قهوه اسپرسو.

اسپرسو در حقیقت به عبور پر فشار آب داغ از دانه های اسیاب شده قهوه است که اندازه آن مانند نمک میباشد گفته می شود.

در تهیه اسپرسو به صورت ساده و خانگی از دم افزاری به نام مکاپات استفاده می‌شود.

اگرچه عاشقان اسپرسو از انواع اسپرسو ساز های برقی و خانگی که آب داغ را با فشار بالاتر از میان دانه های قهوه عبور می‌دهد و عصاره حاصل غلیظ تر

خواهد بود استفاده می‌کنند.

مکاپات از سه مخزن جایگاه آب، پودر قهوه و محفظه ریختن عصاره تشکیل شده است.

دم آوری قهوه با مکاپات

مرحله اول: آب گرم را در مخزن پایین تا زیر سوپاپ پر کنید.

مرحله دوم: سابه قهوه را که متناسب با مکاپات اسیاب شده باشد بریزید و با نوک قاشق روی قهوه را صاف کنید.

مرحله سوم: سه محفظه را باهم چفت کرده و روی حرارت متناسب با تعداد کاپ خود قرار میدهیم.

مرحله چهارم: بعد از چند دقیقه خواهید دید که عصاره حاصل از اسپرسو به صورت پاششی به محفظه میرسد.

بعد خارج شدن عصاره موکاپات را از روی شعله بردارید تا نسوزد و قهوه خود را نوش جان کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *