اصول مهم نگهداری قهوه
قهوه همانند بسیاری از محصولات کشاورزی دارای طراوتی زودگذر است که با گذشت زمان بیات شده و کیفیت آن کاهش مییابد. اوج تازگی و طراوت عطر و طعم قهوه تنها ۲ تا ۳ هفته پس از رست دانه ها می باشد و پس از آن به تدریج از طراوت آن کاسته میشود. به تدریج اسیدها تجزیه شده و قندها از بین رفته و روغن های معطر از دانه تبخیر میشوند. بی احتیاطی و عدم اطلاعات در ذخیره سازی سبب شده تا دانه ها خیلی زود بیات شوند. به کارگیری تکنیکهای نگهداری قهوه باعث میشود تا طراوت و طعم دانههای قهوه به بالاترین حد خود برسد.
1- از قرار دادن دانه های قهوه در معرض اکسیژن هوا خودداری کنید.
هنگامی که دانههای قهوه در معرض هوا قرار میگیرند، دانه ها همانند بسیاری از مواد غذایی دیگر اکسید می شوند. در این حالت مولکول های اکسیژن شروع به تجزیه عناصر مختلف قهوه از جمله اسیدها , رایحه ها ,قندها و سایر مواد معطر می کنند. همچنین حالت اکسیداسیون در بسیاری از مواد غذایی دیگر نظیر تغییر رنگ سیب ، زنگزدگی فلزات و … نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
2- دانههای قهوه را در معرض تابش نور قرار ندهید.
نور میتواند باعث پوسیدگی دانههای قهوه شود. در حقیقت تمام نورها اعم از خورشید و لامپ و ال ای دی می تواند باعث تجزیه دانه های قهوه و عناصری نظیر رنگدانهها ,چربیها ,پروتئینها و ویتامینها شوند.
3- قهوه خود را در مکانی خنک قرار دهید.
همه ما میدانیم گرما باعث تسریع یک واکنش شیمیایی میشود. به همین علت همه ما باقی مانده مواد غذایی خود را درون یخچال یا فریزر قرار می دهیم.در آشپزخانه خود مکانی خنک، همانند کابینت، پیدا کرده و قهوه خود را در آنجا قرار دهید. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که نگهداری قهوه در فریزر چگونه است؟ قهوه به دلیل اینکه ماده بسیار خشک است بسیار مستعد جذب رطوبت و انواع رایحه ها میباشد. قهوه با قرارگیری در فریزر می تواند عطر و طعم ناخوشایندی از محیط به خود جذب کند علاوه بر این که دردسرهای بعد از انجماد در صورتی که بخواهید سریعاً به مقداری قهوه دسترسی داشته باشید بسیار دشوار است.
اما قبل از همه این نکات برای نگهداری قهوه، شما می بایست. قهوه خود را از برشته کاری ها و روسترهای مطرح به صورت تازه رست شده تهیه کنید تا از تازگی و طراوت آن اطمینان حاصل نمایید. زیرا فرآیند ذخیره و فروش در فروشگاههای زنجیره ای با اتلاف زمانی که دارد باعث از بین رفتن طراوت قهوه می شود.
بدون دیدگاه