قهوه فوری چیست و چگونه تولید می شود؟


قهوه ی فوری چگونه ساخته میشود ؟

شاید در ابتدا تصور کنید عملیات شیمیایی خاصی روی دانه ی قهوه صورت میگیرد تا آن را به کریستال های قهوه تبدیل کند اما همین اول راه خیال تان را راحت کنم هیچ دستکاری ژنتیکی و یا شیمیایی در کار نیست.

قهوه ی فوری تنها با دم کردن و بیرون کشیدن آب درون بافت دانه ی قهوه به وجود می آید.

 

قهوه فوری

 

در سال ۱۸۹۰ اولین بار بود که ایده ی قهوه ی فوری  توسط  David strang مطرح شد  او توانستند به وسیله ی مخزن بزرگی در آن هوای داغ جریان داشت   قهوه را خشک کنند.

برای این روش ابتدا عصاره ی قهوه را از بالای مخزن به درون آن می ریزند عصاره ی قهوه در برخود با هوای داغ به سرعت آب خود را از دست میدهد و پودر قهوه ی فوری بر روی کف مخزن میریزد.

این روش بسیار آسان تر بوده و زمان و هزینه ی کمی را تحمیل میکند.

اما دو ایراد داشت:

  • در این روش روغن درون بافت قهوه طعم خود را از دست میدهد و مقداری طعم قهوه ی فوری به دست آمده متفاوت خواهد بود.
  • ایراد دیگری که این روش دارد حالت پودری این نوع قهوه است و سازندگان با استفاده از بخار دهی پودر قهوه را به هم می چسبانند‌.

این روش قهوه ی فوری خیلی مورد استقبال مردم قرار نگرفت و هنوز قهوه ی دم شده مورد اقبال مردم بوده است.

تا سال ۱۹۰۱ هنوز این ناکامی ادامه داشت تا زمانی که این نوع قهوه توانست توجه  ساتوری کاتو دانشمند ژاپنی ساکن شیکاکو را به خود جلب کند و دوباره این سبک از تهیه ی قهوه مورد توجه قرار گیرد.

 

 

قهوه فوری

 

نسکافه چگونه پدید آمد ؟

در سال ۱۹۳۰ دولت برزیل که سعی داشت انحصار نام قهوه را برای کشور خود نگاه دارد به شرکت نستله درخواست داد تا پیرامون قهوه ی فوری اطلاعاتی جمع آوری کرده و روش های تولید آن را برسی کنند.

پس از۸ سال آزمایش و مطالعات روی قهوه ی فوری شرکت نستله را به روشی رساند که توانست قهوه ی فوری گلد را که امروزه با نام نسکافه میشناسیم وارد بازار فروش کند.

شرکت نستله نام نسکافه را از ترکیب اسم نستله با coffee انتخاب کرد‌.

در اینجا میخواهیم شما را با طرز تهیه ی کریستال های گلد نسکافه اشنا کنیم.

به این روش یخ زدگی _خشک کردن می گویند.

این کار با قرار دادن قهوه در دمای منفی ۴۰ درجه سانتی گراد و فریز کردن کامل ان آغاز میکنند.

در این حالت تمام آب موجود در بافت قهوه منجمد میشود.

سپس آن را در محفظه ای از هوای داغ با شدت زیاد میگذارند آب منجمد موجود در  دانه قهوه در مجاورت با هوای داغ به سرعت به گاز تبدیل شده و حتی زمانی برای تبدیل شدن به مایع هم پیدا نمیکند و تکه های کریستالی خشک قهوه بر جا میماند.

در این روش طعم و عطر قهوه به خوبی حفظ میشود.

البته این سبک از تهیه ی قهوه فوری مقداری زمان بر و با هزینه ی بیشتر است به همین دلیل این نوع قهوه ی فوری گران تر از مدل پاشیدن _ خشک کردن است.

قهوه ی فوری همان خاصیت قهوه ی دمی را دارد ؟

با اینکه قهوه ی فوری همان قهوه ی خشک شده و بدون آب است اما از نظر سلامتی مقداری از قهوه ی تازه عقب تر است.

این نوع قهوه دارای آنتی اکسیدان کمتری نسبت به قهوه ی دمی است. به طور مثال اگر در یک فنجان قهوه ی دمی ۴۰۰ میلی گرم آنتی اکسیدان باشد در یک فنجان قهوه ی فوری ۳۲۰ میلی گرم است.

نکته مهمی که باید در هنگام نوشیدن قهوه ی فوری به آن توجه داشته باشید این است که این قهوه میتواند جذب آهن بدن شما را کاهش دهد.

کافئین موجود در قهوه ی فوری از نوع دمی آن کمتر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *